DAGVERZORGINGSCENTRUM DE MARETAK

Dagverzorgingscentrum De Maretak is een thuiszorgondersteunend aanbod , waarbij dagelijkse opvang, begeleiding, sociale contacten en een zinvolle dagbesteding centraal staan. Daarnaast worden er verpleegkundige en hygiënische zorgen aangeboden. Aan de hand hiervan wordt opnieuw ademruimte gecreëerd voor de mantelzorger, die een niet te onderschatten taak op zich neemt en waardoor de zorg voor de oudere thuis langer kan worden vol gehouden.

Voor wie?
De Maretak is zowel  toegankelijk voor Lendelenaren als mensen vanuit omliggende gemeenten. De dienstverlening richt zich in het bijzonder op ouderen met of zonder fysieke hulpvragen en ouderen met dementie. Men kan er tijdens de week van maandag tot vrijdag terecht, vanaf 08:30 uur tot 16:30 uur. Op zon- en feestdagen is het dagverzorgingscentrum niet open.

Waar?
De ingang van ‘De Maretak’ is te vinden in de Izegemsestraat 14 te Lendelede.

Vervoer
Gebruikers en hun mantelzorgers zijn vrij om zelf vervoer te voorzien naar het dagverzorgingscentrum en terug. Daarnaast heeft DE MARETAK een eigen busje (bestuurd door vrijwilligers) om aangepast vervoer aan te bieden voor wie dit nodig heeft. Daarvoor wordt een vergoeding aangerekend per kilometer. Bijkomende informatie kan verkregen worden bij de coördinator van het dagverzorgingscentrum.

Info...
Overweegt u om gebruik te maken van het dagverzorgingscentrum? Of wil u meer informatie? Neem dan contact op met onze medewerker van de sociale dienst. Deze medewerker bezorgt u meer gedetailleerde informatie. Contacteer ons vrijblijvend via 051 30 13 28, de contactpagina op deze website of per e-mail via socialedienst@seniorenzorglendelede.be.