Residentie De SCHAKEL

Residentie DE SCHAKEL bevat 9 assistentiewoningen, bevindt zich in het centrum van Lendelede en is gebouwd langs de Izegemsestraat tegen Woonzorgcentrum AKSENT. De assistentiewoningen zijn elk 65 m² groot,  voorzien van een inkomhal, living, keuken, berging, slaapkamer, badkamer en ruime terras. Elke flat is ontworpen in functie van maximaal comfort en laat de resident  toe om - dankzij 24u/24u noodassistentie en brugzorg - zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen.
De assistentiewoningen zijn ingericht voor max. 2 residenten en zijn rolstoeltoegankelijk.

Elk appartement is eveneens standaard voorzien van:

  • een welzijnsalarm dat rechtstreeks aangesloten is op de mobiele telefoons van de verpleegkundigen en verzorgenden van het nabije woonzorgcentrum,
  • een ruime badkamer met inloopdouche,
  • glas- en overgordijnen,
  • uitgeruste keuken met ruime frigo voorzien van een diepvriesvak, kookvuur en dampkap,
  • aansluitingen voor TV, telefoon, condensatie-droogkast, wasmachine en vaatwasser,
  • zonnewering aan de oost-, zuid- en westkant van de residentie,
  • automatische ventilatie,
  • elektrische handbediening voor bed, verlichting, screens of rolluiken,
  • oproepsysteem in de verschillende vertrekken,
  • ruime inbouwkleerkast.

Elke resident mag zijn verblijf naar eigen smaak inrichten...

De maandelijkse algemene kosten die verschuldigd zijn bovenop de dagprijs, zijn beperkt tot de kosten voor water, elektriciteit en gas. Overige algemene kosten en onderhoudskosten van gemeenschappelijke delen, zijn inbegrepen in de dagprijs.
Autonomie en zelfredzaamheid staan centraal. De residenten hebben maximaal planbare zorg nodig.
De resident voorziet zelfstandig in gezinshulp en thuisverpleging indien nodig, maar wordt bij het aanvragen van hulp bijgestaan door de woonbegeleider.

Brugzorg
Bent u een korte en afgebakende periode ziek of hulpbehoevend, dan kan u tijdelijk beroep doen op brugzorg. Zo kan u tijdens een korte ziekteperiode zonder veel praktische problemen in uw assistentiewoning blijven wonen.

Oog voor kwaliteit van zorg- en dienstverlening
Dagelijks evalueren de leidinggevenden en medewerkers, via overleg en het kwaliteitssysteem, de wijze waarop de zorg- en dienstverlening het best gebeurt. Als bewoner of familielid worden uw suggesties, opmerkingen en tips gebruikt om de werking te verbeteren.

Overweegt u om bij ons te komen wonen? Of wil u meer informatie? Neem dan contact op met onze medewerker van de sociale dienst. Onze medewerker bezorgt u meer gedetailleerde informatie. Contacteer ons vrijblijvend via de contactpagina op deze website.