FAQ

Hoe schrijf ik mij in op de wachtlijst?

Je kan je inschrijven door een e-mail te verzenden via onze contactpagina. Deze komt steeds terecht bij de juiste medewerker. Je kan ook via telefoon een afspraak maken met onze medewerker van de sociale dienst.Is er één wachtlijst of zijn er verschillende wachtlijsten?

Seniorenzorg Lendelede hanteert 2 wachtlijsten. Enerzijds een prioritaire wachtlijst waarop enkel kandidaten staan die dringend van de dienstverlening van de vzw gebruik willen maken en anderzijds een niet-dringende wachtlijst.
Of je dringend bent, hangt af van de kandidaat-bewoner zelf of zijn vertegenwoordiger (kinderen, familie...) Wanneer de kandidaat-bewoner of zijn mantelzorgers vinden dat hij/zij niet meer zelfstandig thuis kan wonen, kom de kandidaat in aanmerking voor de dringende wachtlijst. Dringend wil zeggen: 'Onmiddellijk ingaan op een kamer-aanbod van zodra dit aangeboden wordt.' Wanneer je  op de dringende wachtlijst ingeschreven bent mag je geen verblijf weigeren.
Dus op de dringende wachtlijst mogen enkel kandidaten ingeschreven zijn die klaar staan om te verhuizen naar het woonzorgcentrum of Residentie De Schakel en daartoe ook in staat zijn. Deze werkwijze heeft als doel om de prioritaire wachtlijst zo kort mogelijk te houden. 
De volgorde op de prioritaire wachtlijst wordt bepaald door de datum van 'activering dringend'. Dit is de datum waarop de kandidaat laat weten dat het thuis echt niet langer meer kan en een verblijf in het woonzorgcentrum noodzakelijk is en ook in staat is om onmiddellijk te komen. 
Wanneer er twee kandidaat-bewoners op dezelfde dag ingeschreven zijn op de prioritaire wachtslijst, wordt de volgorde bepaald door de datum van inschrijving op de niet-dringende wachtlijst.
Naast het aspect 'dringend' worden er ook nog andere opnamecriteria zoals het 'zorgprofiel volgens de katz-schaal' toegepast.

Voor meer info neemt u best contact op met onze medewerker van de sociale dienst.

 Hoe lang moet ik wachten als kandidaat op de wachtlijst?

De medewerker van de sociale dienst kan nooit exact bepalen wanneer u een verblijf aangeboden zal krijgen. Verblijven worden onmiddellijk aangeboden wanneer zij vrij komen.Hoe maak ik het meest kans om van de kortverblijfservice gebruik te kunnen maken?

U reserveert best 6 maanden op voorhand uw kortverblijf. Dit kan via de telefoon tijdens de weekdagen in de voormiddag of via www.kortverblijven.be .Hoe weet ik dat er een jobaanbieding is bij woonzorgcentrum AKSENT?

Alle vacatures van woonzorgcentrum AKSENT worden steeds op de VDAB-website geplaatst. Sommige vacatures verschijnen ook in de  het Wekelijks NIeuws en de zondagskrant.